Sarnix.Blog Rotating Header Image

Hoe NRC.nl met je aan de haal kan gaan

De hoofdredacteur van de NRC verschijnt weleens aan tafel bij DWDD en vertelt dan steevast dat de NRC het zo goed doet. Er worden weliswaar minder kranten verkocht, maar al met al wordt de NRC samen met NRC.next en NRC.nl stukken meer gelezen. De NRC heb ik jaren geleden al opgezegd, want de laatste maanden gingen ze vaak ongelezen en netjes opgevouwen naar het oud papier. De NRC.next heb ik een keer met een proefabonnement genomen, maar is niet meer dan een niemandalletje. NRC.nl daarentegen is meer dan de moeite waard.
In de categorie “kijken” zeer relevant in deze verkiezingsperiode, want het betreft tenslotte een vliegtuigje van het CDA: Kijken: beelden van de botsing tussen Cessna en reclamevliegtuigje van het CDA. Het hele luchtruim is leeg en dat er een klein miezerig vliegtuigje voor je zit en het dan nog weet te raken, terwijl dat het enige is dat je net niet moet raken …
Ook leuk is als NRC.nl je zelf het nieuws laat verzinnen zoals in Tweede wietkwekerij in zaak-Kekerdom – doodsoorzaak nog onduidelijk. Wat is er aangetroffen in een pand? Een dode 50-jarige man en een dode 47-jarige vrouw (zijn vriendin), een dode 59-jarige bewoner, een politieman en de ex van de vrouw. Zijn de laatste twee dood? Waarschijnlijk niet, omdat de eerste expliciet wel dood zijn verklaard. Grote kans dat de politieman niet alleen springlevend was, maar ook in zijn uniform daar rondliep. Ik stel hem mij zo het makkelijkste voor en er is geen reden om aan te nemen dat hij niet in uniform aanwezig was toen de andere politiemensen binnen kwamen zetten. “Hee, jullie ook hier … gezellig.”  De ex van de vrouw is waarschijnlijk een man, maar eigenlijk durf ik daar niet van op aan te gaan. Hoe dan ook, zeer waarschijnlijk kan hij of zij aardig klaverjassen. Eenmaal binnen met zijn vieren, aangenomen dat ze met zijn 2-en huiszoeking kwamen doen, zullen ze minimaal tot de 1500 hebben gespeeld en wellicht nog een revanche hebben gedaan. Of misschien speelden ze tot de 150, maar dat ligt er net aan hoe je de punten noteert. Pas later zijn ze boven gaan kijken, want “in het huis werd later op de dag een wietkwekerij aangetroffen.”
Nog later werd er in een ander pand van het stel, dus niet de bewoners, maar in Millingen aan de Rijn, waar ze wel de bewoners waren, maar niet de eigenaren, want het pand werd gehuurd, maar ook daar was een wietkwekerij en daar liep geen politieman in uniform rond, maar die verhuurde het wel en hij kan het geweten hebben, maar ook misschien niet, dat weet je immers niet, want dat staat niet in het berichtje, maar wel dat ie actief is voor het korps Gelderland-Zuid en daar zitten heel goede tussen, dus kan je niet zomaar 1 op 1 conclusies trekken, maar dan toch wel dat die laatste twee mensen, die politieman en die ex, toch zeker niet dood zijn, want er zijn maar 3 dodelijke slachtoffers en dat waren een man, een vrouw en een bewoner, maar oh nee de politieagent is toch dood en als hij dood is dan zal die ex van de vrouw ook wel dood zijn, maar is nog niet helemaal duidelijk of dat nu een man of vrouw is, net zoals de bewoner, want dat is maar hoe je het wilt schrijven, zoals mensen het niet meer over directrices willen hebben en al helemaal niet over chauffeuses, dus wat doe je dan nog met een bewoner, zeker als die 59 jaar oud is?

UPDATE
Het blijkt de schrijver van het stukje over de wietkwekerijen een update heeft doorgevoerd die het een en ander stukken duidelijker maakt. Van volstrekt onbegrijpelijk is het opeens best te lezen. Van de verandering met de grootste gevolgen heb ik screenshots gemaakt. Hoe het woord “een” zoveel verschil kan maken.

Voor:

Na:

Be Sociable, Share!
  • Twitter
  • Facebook
  • email
  • StumbleUpon
  • LinkedIn
  • Reddit
  • Tumblr
  • Google Bookmarks