Sarnix.Blog Rotating Header Image

Topsport

Voor het eerst zag ik het bij het braziliaanse voetbalteam. Ze hadden een wedstrijd gespeeld en Ronaldinho, Kaka en Roberto Carlos stonden in de badruimte van de kleedkamer bij een opblaaszwembad te kijken. De inspanningsfysioloog sleepte zakken vol ijsblokjes aan om deze in de badjes, die al redelijk gevuld met water en ijsblokjes waren, leeg te kieperen. Later zag ik het ook bij het nederlands dames hockeyteam en grote kans dat veel professionele sporters na een vergaande inspanning een ijsbad nemen. Ijsbaden gaan de zwellingen van spieren tegen die optreden na een enorme krachtsinspanning. Fysiologen spreken van een dag minder herstel die nodig zou zijn om het lichaam te preparen voor de volgende inspanning/wedstrijd. Zeker op een evenement als het WK zie ik daar wel de voordelen van in.
Vandaag fietste ik naar de universiteit om te squashen. Dat is iets meer dan 8 kilometer fietsen en op de racefiets ben ik geneigd hard te gaan fietsen. Met een flinke vaart tegen de Brienenoord op en eenmaal op de universiteit aangekomen heb ik geen warming-up meer nodig. Vervolgens heb ik 5 sets gesquashed voor de positie van King of the hill van de piramide competitie. Verloren. 🙁 Gedouchet en daarna weer ruim 8 kilometer fietsen. Thuis aangekomen ben ik in mijn zwembadje gaan zitten en voelde me even topsporter. Flinke inspanning en daarna de zwelling van mijn spieren tegengaan in niet zo heel erg koud water. Geen idee of het veel helpt, dat zie ik morgen wel. En was ik nu zo’n sportsporter vandaag? Tuurlijk, maar toch zat ik niet zonder de onderste Gelatelli (de Choco Crisp!) in mijn badje te genieten van de warme namiddagzon.
Gelatelli

Be Sociable, Share!
  • Twitter
  • Facebook
  • email
  • StumbleUpon
  • LinkedIn
  • Reddit
  • Tumblr
  • Google Bookmarks