Sarnix.Blog Rotating Header Image

Fietstassen en We zijn weer thuis

Nu ik per 1 september ga studeren en credit en debet enigszins in balans moeten komen heb ik alvast mijn auto de deur uitgedaan. Nu ben ik gedwongen mijn boodschappen op de fiets te halen en omdat mijn supermarkt 3km fietsen is (dat kan in de stad als ik de creditzijde in de gaten blijf houden) heb ik fietstassen aangeschaft. Fietstassen zien er per definitie niet uit, dus liet ik me bij de aankoop de eerste beste aanleunen en eenmaal thuisgekomen bedacht ik me dat ik geen slechtere keuze had kunnen maken. Ik rijd op een paarse Batavus, die mijn vader na zijn overlijden niet meer nodig had, met zwart/oranje sportieve fietstassen.

Het kan voorkomen dat je voor een aloud dilemma komt te staan: stijl vs comfort. Bij boodschappen op de fiets met fietstassen zijn beide gereduceerd tot nul. Geen stijl en geen comfort. Vandaag was de 2de keer dat ik zo mijn boodschappen deed en ook al was ik op mijn discoolst het interesseerde me bijzonder weinig. What’s cooler than bein’ cool? Ice cold! om met Andre 3000 te spreken. Ik was ijskoud en vooral op de heenweg. Op de terugweg, dus met fietstassen volgestopt met een scala aan producten van de Aldi, begon het te regenen. En ook al heeft de fiets een hoop extra’s hij is niet overdekt. ( I.p.v. air-conditioning opteerde mijn vader destijds voor de automatische piloot.)

Nu kan een lezer denken dat Sarnix minder tevreden is met zijn leventje. Geen auto meer, kilometers ver discool boodschappen doen in de regen, maar er zijn te veel redenen om dat niet te zijn. Om derden niet te betrekken in dit verhaal zal ik volstaan met een praktisch heugelijk feit: “We zijn we weer thuis” is terug op de buis!

14 jaar geleden werd de laatste aflevering van de serie uitgezonden en die avond was ik in Ruigoord. Ik sliep bij een vriend, die op het huis van Hans Plomp paste. In de plaatstelijke kerk, het culturele centrum, werd een toneelstuk opgevoerd door Theatergroep Hollandia met o.a. Dick van den Toorn (Thijssemans) in een hoofdrol. Later terug in het huis van HP aten we¬† pitabroodjes met kip en groenten en keken we onder steeds meer invloed naar Terminator 2. Ik kon er wel mee leven dat Arnold na verslagen te zijn op “alternate power” kon recupereren, maar daar waren de meningen over verdeeld.

Ik weet dat ik in de keuken stond toen ik werd gebeld met het nieuws dat Pim Fortuyn was vermoord. Ik weet dat ik in een boekhandel aan de Meent was op 11 september 2001 en dat een medewerker, die met een transistorradiootje het nieuws op de voet volgde, mij op de hoogte bracht. En evengoed weet ik waar ik was toen de laatste aflevering van We zijn weer thuis werd uitgezonden.

Be Sociable, Share!
  • Twitter
  • Facebook
  • email
  • StumbleUpon
  • LinkedIn
  • Reddit
  • Tumblr
  • Google Bookmarks