Sarnix.Blog Rotating Header Image

Sarnix ergert zich blijkbaar

Als kind ben ik een paar keer in De plompert geweest. Een openluchtzwembad met een wedstrijdbad van 50 meter, een 25-meterbad, een duiktoren tot 12 meter hoog, kinderbadjes, speelfonteinen en een enorme ligweide. Het werd afgebroken want er moest een hotel voor in de plaats komen. En na jaren braakliggen kwam er ook daadwerkelijk een parkeerterrein voor in de plaats.
Als kind kwam ik vaker in het openluchtzwembad van Oud-Beijerland, vergelijkbaar met De plompert, behalve dat er geen duiktoren was. Toen ik 14 was ging het dicht en toen ik 15 was was er een subtropisch zwemparadijs voor in de plaats gekomen. Geen enkel buitenbad meer op een paar vierkante meter na, geen duikplanken meer, de ligweide werd van een 1 a 2 hectare teruggebracht naar 100m2, een stroomversnellinkje, een glijbaan en een lucratief contract voor de chloorleverancier kwamen er voor terug.
Tot een paar jaar geleden kon ik uitwijken naar Rhoon. Daar was nog een 25-meterbad met een aardige ligweide. Het was klein, bijna miniscuul vergelijken bij De plompert en het oude bad in Oud-Beijerland, maar het was nog iets. Tot een paar jaar geleden (2 jaar?) werd besloten dat het niet rendabel was. Dat is namelijk het probleem van openluchtzwembaden: ze zijn niet rendabel. Parken en speeltuinen zijn dat ook niet, net zomin als voetbalveldjes, maar zwembaden zouden rendabel moeten zijn, want daar zijn variabele kosten aan verbonden en mensen die gemeentelijke begrotingen rond moeten krijgen houden niet van dat soort kosten. Een tijdje zullen ze het gedogen, maar blijft irriteren en als ze hun kans schoon zien elimineren ze het.

Het lijkt wellicht overdreven om deze gemeentelijke bestuurders de zwarte piet toe te schuiven, maar wie zou ik anders de schuld moeten geven? En hoe meer ik er over na denk hoe meer het me irriteert. Ik zou zo graag een baantje in De plompert trekken. Ik woon maar een paar honderd meter van de plek waar De plompert ooit was. Ik zou zo graag 1 keer van de duiktoren af springen (als kind mocht ik niet hoger dan 5 meter van mijn vader, maar dat durfde ik met mijn 10 jaar niet). Er werd anders beslist. Het hotel was waarschijnlijk een enorme stimulans voor de economische ontwikkeling van Rotterdam zuid en de kostenbesparingen op de balansen van Oud-Beijerland en Rhoon gaven zoveel nieuwe mogelijkheden. (Er kan een park aangelegd worden. De speeltuin kan uitgebreid worden. De atletiekvereniging krijgt een 400-meterbaan ipv een 200-meterbaan. Er komt verlichting op de begraafplaats.)
De welvaart van openluchtzwembaden is mij afgenomen. Ik gaf de gemeentelijke bestuurders de schuld, maar het is de schuld van de Kleine Mensch. De kleine mensch is de mens die tegen mijn wil inhandelt. Ik ben namelijk de maat der dingen en alles wat plaatsvindt wordt tegen mijn meetlat aangelegd, wars van politiek correctheid, maatschappelijke en/of sociale conventies. Het zijn MIJN zwembaden die verdwenen zijn en er zijn ANDEREN die daar verantwoordelijk voor zijn. Ik wil hier geenszins beweren dat er een complot is om de endloesung van openluchtzwembaden te bewerkstelligen. Eerder wil ik aantonen dat de kleine mens de wereld regeert en daar valt niet veel tegen te doen. Ik ben in mijn eentje duidelijk in ondertal tegenover 6 miljard mede-aardbewoners.

Overigens, mocht je een post willen lezen met een pointe of een mooi afgerond verhaal dan kan je beter nu ophouden met lezen. Ik ben niet van plan veel logica en/of ordening hier in aan te brengen. Er is namelijk buiten het verdwijnen van openluchtzwembaden een heel aantal dingen dat mij niet zint. En aan 1 daarvan ga ik nu ruchtbaarheid geven.

Sarnix had zich een tijd geleden aangemeld op lexa.nl en relatieplanet.nl en dacht korte tijd verlost te zijn van zijn status als vrijgezel, maar dat bleek vooralsnog ijdele hoop. Hij is weer terug bij af en leest iedere week profielen van vrijgezelle dames. Nu gaat Sarnix terug naar de eerste persoon enkelvoud. En ik ben er achter gekomen dat er een type vrouw bestaat dat zichzelf nog steeds als “prettig gestoord” omschrijft. Die uitdrukking doet me denken aan eind jaren 80 begin jaren 90. Net zoiets als het bezigen van de opmerking “fuck de kruk” of het kijken naar de Honeymoon quiz met Ron Brandsteder. Het zijn dingen die je niet meer wilt zien, voelen of horen. Ze maken deel uit van een verleden, dat niet opgegraven dient te worden. Deze vrouwen zijn stuk voor stuk uitzonderlijk gewoon. Tijdens het lezen van zo’n profiel kan ik me aangenaam ergeren aan alle cliche’s. “Prettig gestoorde” vrouwen zijn vrouwen die naar CSI kijken, spontaan zijn en dat vooral ook in een man zoeken, aan spinning doen, vooral houden van een terrasje, de sauna en uit eten gaan, maar ook van een dvd-tje kijken vanaf de bank (met of zonder wijntje).film Without Name 2017 online

En over servage.net, de hosting provider van sarnix.nl, hebben we het wel een andere keer.

Zoals ik al zei geen pointe.

Be Sociable, Share!
  • Twitter
  • Facebook
  • email
  • StumbleUpon
  • LinkedIn
  • Reddit
  • Tumblr
  • Google Bookmarks