Sarnix.Blog Rotating Header Image

NRC Next

Om kosten te besparen liep aan het eind van vorig kwartaal mijn NRC abonnement af. Sinds kort heb ik een proefabonnement op NRC Next genomen. 4 weken voor 10 euro, maar zelfs dat ben ik als weggegooid geld geneigd te beschouwen. NRC Next is een zeer geslaagde en mooi vormgegeven schoolkrant. Het enige dat zich daaraan kan ontworstelen is Aaf Brandt Corstius met haar dagelijkse column.
Twee dagen geleden las ik de NRC Next met meer aandacht dan gewoonlijk. Op de cover stond een grote foto van Marco van Basten met Danny Blind op een trainingsveld ergens in Amsterdam. Ik vond de overgang van DB van Sparta naar Ajax niet bijzonder groot nieuws, maar mensen in mijn omgeving vonden het de moeite van het vermelden wel waard en NRC Next blijkbaar ook. Desalniettemin na tijdenlang niets over sport gelezen te hebben verslond ik pagina na pagina. Over Kuyt en Seedorf en daarna over de voorselectie. Een column van Wilfred Genee, die waarschijnlijk van zichzelf vindt dat hij er een mening op moet nahouden. Of misschien vindt de redactie dat hij er een mening op moet nahouden. Ik lees over de perikelen van Gomez en Reker bij PSV, dan het stuk over Danny Blind en wat ze daar bij Sparta van vinden. De aanstelling van Martin Jol (ik zeg ook vaak Dick als ik Martin bedoel. Pim en Gert-Jan houd ik makkelijker uit elkaar) als trainer van HSV krijgt 2 pagina’s. Artikelen over de eerste divisie en zelfs het belgisch voetbal wordt niet buiten beschouwing gelaten. Het kan niet op en blijkbaar heb ik het erg gemist, want ik lees ieder artikel van aanhef tot eind. Over Pierluigi Collina en Frank de Boer in Den Haag. Over Petacchi (doping, wat anders?) en Grim Vuijsters (wat nu weer? Dennis gaat toch wel naar de spelen.). Ab Krook laat ik links liggen (over schaatsen lezen als het 25 graden is?). Over Coppi, ins en outs van Nederlanders in de Giro. Erg actueel is deze informatie niet, maar nog steeds gaat er geen lampje bij me branden. Deze NRC Next valt bij mij bijzonder in de smaak, dus waarom klagen? Dan komt er een mooi artikel over Inter Milan, voorafgegaan door een foto van 2 pagina’s breed. Het gaat over de geschiedenis van Inter Milan. Uit hetzelfde jaar als Feyenoord, dus dat schept direct een band. Ik gun ze het kampioenschap van harte. Zij weten net als Feyenoord fans wat lijden is. Zij weten ook hoe een zondagmiddag je hele weekend kan verpesten. Hoe het is om gedesillusioneerd naar het veld te staren als de spelers al lang en breed onder de douche staan. Echter op het eind van het artikel blijkt dat ze dit weekend geen kampioen van Italie zijn geworden. Verloren van AC Milan nota bene. En dat is het moment dat er een lampje bij me gaat branden. Ik lees alleen over sport en ben al op pagina 19. Ik verneem dat een club geen kampioen is geworden, maar waar toch 4 pagina’s voor worden uitgetrokken. Hier is geen sprake van dwingende onontkoombare realiteit, waar dringend verslag van moet worden gedaan. Althans, niet in NRC Next. Ik sla de krant terug naar de voorpagina en zie in koeieletters: SPORTWERELD PRO, daaronder in dezelfde koeieletters: AD en begrijp dat de krantenjongen een vergissing heeft begaan.

Be Sociable, Share!
  • Twitter
  • Facebook
  • email
  • StumbleUpon
  • LinkedIn
  • Reddit
  • Tumblr
  • Google Bookmarks