Sarnix.Blog Rotating Header Image

Aankomst op 5 noord

“Dit is je kamer voor de komende tijd. Marvin gebruikt het rechterbed. Dit bed is voor jou.”
Ik kijk de kamer rond. Grijs linoleum op de vloer. 2 bedden, die strak opgemaakt zijn. Een vaalgroene kledingkast, frisgroen bedoeld, cremekleurige muren en uitzicht op de haven. Ik knik wat met mijn hoofd en gooi mijn tas op het linkerbed.
“Marvin is er nu niet. Hij is net door het lint gegaan. Dat gaf wat kabaal, maar met zijn 3-en waren we hem de baas. Hij zit nu in de separeerkamer, maar vanavond zal je hem ontmoeten.”
“Berg je kleding in de kast op en kom dan mee. Het is tijd om te eten.”
Wat later leer ik wat andere mensen op de afdeling kennen. Joep, een javaanse surinamer, klein van stuk en alleen al naar hem kijken doet me glimlachen. Later zal hij mijn favoriete voetbalclub een knuppelteam noemen. Anja, een huisvrouw die eruitziet als huisvrouw en nooit iets anders zal zijn of als iets anders gekwalicificeerd kan worden, heeft een groot schonkig lichaam met zware borsten. Ik voel de onmogelijkheid om haar enigszins aantrekkelijk te vinden. Aardig is ze wel, zoals huisvrouwen aardig kunnen zijn. Erik is anders. Hij geeft me een veel te stevige hand en kijkt me strak aan vanonder zware wenkbrauwen. Wat wil hij van me? Is dit een test? Heeft hij nu een ergens een punt van gemaakt? Irene is een vrouw, die een andere kant opkijkt als ik haar aankijk. Als ik mijn hoofd afwend kijkt ze me aan. Als ik haar blik wil beantwoorden kijkt ze de andere kant op.
Aan tafel hoor ik dat Marvin niet op mijn kamer zal overnachten. “Hij is niet gevaarlijk voor jou, hoor, maar uit voorzorg houden we hem in de separeerruimte. Hij valt alleen personeel aan.”

Be Sociable, Share!
  • Twitter
  • Facebook
  • email
  • StumbleUpon
  • LinkedIn
  • Reddit
  • Tumblr
  • Google Bookmarks