Sarnix.Blog Rotating Header Image

The Wire seizoen 3

Gisteravond heb ik het 3de seizoen van The Wire uitgekeken. Waanzinnig. Ik kan me niet herinneren dat ik ooit zo’n boeiende serie heb gezien. Alles lijkt te kloppen. De karakters, de plot per aflevering, het verhaal in 12 afleveringen, de sfeerzettingen, de spanningbogen, de conversaties. Het is moeilijk om iets anders dan superlatieven te hanteren.

Seizoen 1 was zeer overzichtelijk en erg sterk. Seizoen 2 werd al complexer met meer politiek en de haven, wat als enig nadeel had dat alles wat er gebeurde werd ingegeven door de rancune van 1 vervelend oud mannetje, die gelukkig 1 keer flink in zijn gezicht wordt geslagen door zijn schoonzoon. Echter, in seizoen 3 lijkt alles samen te vallen. Het is zo absurd realistisch en geloofwaardig wat er gebeurt. Het thema legalisatie van drugs is zo uitmuntend uitgebeeld en kan mij zeer bekoren. Ik had niet durven denken dat dit zo’n rol zou kunnen spelen in een amerikaanse serie.

Het coolste van seizoen 3 was de cooperatie van Omar Little en Brother Mouzone. Bij mij ontstond er een ongebreideld enthousiasme. Er zijn niet veel dingen die het daarbij halen. Ik geloof dat ik alleen bij het winnen van de Champions League door Feyenoord nog harder op de banken zou staan te gillen.

Be Sociable, Share!
  • Twitter
  • Facebook
  • email
  • StumbleUpon
  • LinkedIn
  • Reddit
  • Tumblr
  • Google Bookmarks