Sarnix.Blog Rotating Header Image

Sociale netwerk sites

Sociale netwerk sites blijven als paddestoelen uit de grond schieten. De eeste tweedeling lijkt te zijn in aardige/mooie (last.fm bv) en lelijke (myspace.com). Lelijke websites (myspace.com is echt een goed voorbeeld) laat ik graag links liggen. De volgende tweedeling lijkt, iig voor mensen uit een klein land/taalgebied, te zijn de internationale site en een lokale variant. Bijvoorbeeld digg.com tegenover ekudos.nl. Overigens is de lokale variant doorgaans een inferieure variant zoals bv hyves.net dat van facebook.com is. Daarbij is hyves.net ook nog eens niet om aan te zien.

Echter dat zijn zomaar gedachten die me zomaar te binnen schieten. Waar ik min of meer naar toe wilde is dat er zoveel kopieen lijken te zijn. De sociable plug-in die ik gebruik linkt vooralsnog naar 61 websites, maar dat getal zal wel blijven groeien. Ik heb het idee dat er altijd 1 erg succesvol is en dat de rest het moet doen met de kruimels, maar op de 1 of andere manier lijken die kruimels erg interessant te zijn. Waarom anders iets klonen?

En waar ik nu echt naar toe wilde is: gebruikt er iemand jaiku.com ipv twitter.com?

P.s. en is er eigenlijk een afkorting voor sociale netwerk sites?

Be Sociable, Share!
  • Twitter
  • Facebook
  • email
  • StumbleUpon
  • LinkedIn
  • Reddit
  • Tumblr
  • Google Bookmarks