Sarnix.Blog Rotating Header Image

Wat gebeurt er na een zelfmoord?

Het is alweer ruim 6 weken geleden dat mijn alleenstaande overbuurvrouw zelfmoord heeft gepleegd. Ik kende haar nauwelijks zoals ik al mijn buren nauwelijks ken. Ik heb geen idee of ze familie had. Het huis staat erbij zoals het de afgelopen weken erbij stond en lijkt er een status quo te zijn ontstaan. De gordijnen beneden staan halfopen en boven hangt er 1 of ander knuffeldier voor de ramen.

Het schoot opeens door me heen dat de ene instantie (ziekenhuis/arts die de dood heeft vastgesteld) niet aan de uitkerende instantie (ik geloof niet dat ze werkte) vergeet door te geven dat ze is overleden. De uitkering blijft uitgekeerd worden en de huur wordt automatisch gegireerd en dit kan zo jaren doorgaan.

Het zal wel voorbarig zijn. Ik zie wel hoe het verder gaat.

Be Sociable, Share!
  • Twitter
  • Facebook
  • email
  • StumbleUpon
  • LinkedIn
  • Reddit
  • Tumblr
  • Google Bookmarks